Yhteystiedot

Lauri Wesslin
Puheenjohtaja
040-700 8146

Pasi Mäkinen
Varapuheenjohtaja
040-846 0787

Janne Nurmela
- juniorivastaava


Ohjeita harjoittelijoille

Harjoittelun aloittaminen

Voit aloittaa harjoittelun seurassamme tulemalla suoraan mukaan harjoituksiin. Harjoittelun aloittamiseen ei vaadita aiempaa osaamista kamppailulajeista. Jos kiinnostus herää ja haluat aloittaa uuden harrastuksen parissa, tulee sinun maksaa seuran jäsenmaksu, joka on 50 euroa. Tällä summalla voit harjoitella seuran kaikilla vuoroilla koko vuoden ajan.

Harjoittelun aloittamiseen riittävät kevyet sisäliikuntavaatteet, mutta jatkaessasi harjoittelua suositellaan kamppailulajeihin tarkoitetun asun hankkimista (valkoinen puku (gi) ja vyö).

Jäsenmaksu ei sisällä vakuutusta harjoittelijoille, joten sinun tulee halutessasi itse huolehtia vakuutusturvastasi. Huomioi, että useimmiten tavanomainen vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kamppailulajeissa sattuneita tapaturmia.

Muista, että oppilaan tehtävänä on ottaa tieto opettajalta. Sinun tulee käyttää mieltäsi ja kehoasi oppiaksesi. "Oikotietä onneen ei ole". Kun tulet dojooon, kumarra - puhdista mielesi kaikesta, keskity, ole vaatimaton, säilytä dojon pyhyys, älä kadota suvaitsevaisuutta ja harjoittele vakavasti.

Harjoittelusäännöt:

 1. Harjoittele aina vakavasti
 2. Käyttäydy dojolla siististi
 3. Käyttäydy kanssaihmisiäsi kohtaan kohteliaasti ja ystävällisesti, kunnioita senseitäsi ja senpaitasi
 4. Älä näytä tekniikoita dojon ulkopuolella
 5. Yritä poistaa pahat tapasi harjoittelustasi ja elämästäsi

Vyöarvot

Yleensä budolajeissa harjoittelijan taitotasoa kuvataan tämän harjoitteluasun vyön värillä.

Kyu (oppilas):

 • aloittelija - valkoinen
 • 5. kyu - keltainen
 • 4. kyu - oranssi
 • 3. kyu - vihreä
 • 2. kyu - sininen
 • 1. kyu - ruskea

Dan:

 • 1.-8. dan - musta

Vyökokeet

Vyökokeet järjestetään leirien yhteydessä. Vyökokeisiin pääset mikäli ryhmäsi vetäjä sen katsoo tarpeelliseksi. Dan-vyökokeisiin pääset mikäli sinua erikseen sinne suositellaan.

Alla ohjeellisia harjoitusmääriä:

 1. Juniorit, esimerkki
 • 5. kyu > 20 harjoitusta > oranssi viiva > 20 harjoitusta > natsakoe/2.oranssiviiva > 20 harjoitusta > 4.kyu vyökoe
 1. Aikuiset
 • 5.kyu > 40 kertaa harjoittelua > 4.kyu vyökoe > 60 harjoituskertaa > 3.kyu vyökoe >100 harjoituskertaa > 2.kyu vyökoe > 150 harjoituskertaa > 1.kyu vyökoe > 150 harjoituskertaa > 1.dan vyökoe

Lisäksi sinun tulee osallistua Ivalossa tai muualla järjestettäville tyylisuunnan leireille. Lisätietoja saat harjoitusten vetäjiltä.